Search
  • Matkailuautot Saksasta / Esa Katajamäki
  • katajamaki.esa@gmail.com / 044 211 4345
Search Menu

Saksalaisten vuokra-autojen syysmyynti

Suurin osa saksalaisita merkkiliikkeistä harjoittaa myös vuokratoimintaa. Nämä autot, yleensä yhden tai kahden kauden vuokrakäytössä olleet, tulevat myyntiin syksyllä.

Usein kysytään, uskaltaako tällaisen auton ostaa?

Vuokraajat Saksassa pitävät palautukseen asti itsellään vähintään tuhannen euron pantin, yleensä enemmän. Tässä tilanteessa asiakas kyllä pitää pitää auton hyvin. Harva haluaa jättää pantin sisään oman huolimattoman käyttönsä vuoksi. Mikäli vahinkoja on tullut yli panttisumman, vakuutus korvaa ja korjaus rehdään.

Tehtaan takuut tietenkin ovat voimassa.

Asia jossa pitää olla tarkkana on se, että tämä Suomen säädösten mukainen 6 kk:n ikä on kaupantekohetkellä täyttynyt. Asiasta ei saa armoa jos erehdys on tapahtunut. Suomen arvonlisävero tulee maksettavaksi. 6.000 km:n vaadittava kilometrimäärä näissä miltei poikkeuksettra täyttyykin.

Valikoimaa on syksyllä runsaasti ja kauppa käy. Hinnat ovat edullisia, asiakas saa miltei uuden auton huomattavalla edulla. Saksalaiset toimivat usein niin, että varaavat jo etukäteen keväällä tai kesällä kauppiaalta tietyn auton sovittuun hintaan. Jaossa riittää kyllä suomalaisillekin. Monet ovat tämän jo huomanneet. Kannattaa ehdottomasti harkita. Mahdollisuudet ovat aivan toista luokkaa kuin loppukeväällä – alkukesällä kun myydään hupenevia varastoja ”sesonkihinnoilla”.

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.