Search
  • Matkailuautot Saksasta / Esa Katajamäki
  • katajamaki.esa@gmail.com / 044 211 4345
Search Menu

Ensimmäinen vuosipuolisko 2017

On aika tarkastella kuinka asiat ovat menneet kuluvan vuoden kuutena ensimmäisenä kuukautena. Kaikesta huomaa, että Suomessa on tapahtunut selkeä kääänne parempaan. Puhun tietenkin vain tästä omasta suppeasta näköpiiristäni, mutta aikaisempaan verrattuna mielenkiinto on entisestäänkin selvästi kasvanut. Lentokoneessa / -kentillä sekä Finnlinesin laivoilla on luettu korkea pino pokkareita autojen noutomatkoilla. Suuret kiitokset asiakkailleni luottamuksesta.

Tarjonta Saksassa on jatkuvasti ollut hyvä, ja on ollut ilo huomata, että vihdoinkin määrätyissä ikäluokissa, noin kymmenvuotiaat ja hieman uudemmat, on hinnoissa tapahtunut selkeä korjaantuminen. Mallivuonna 2007 sekä Fiatin että Fordin alustat kokivat ison muutoksen. Nämä, vieläkin ”ajankohtaiselta” tuntuvat autot ovat olleet ikäänsä nähden hinnoiltaa ehkä hieman liian lähellä muutamaa vuotta uudempia. Nyt hintamarginaalia on tullut lisää, hyvä niin. Syytä voi arvailla. Ehkä syynä on Fiatin 2015 facelift ja Fordin samanaikainen totaalinen uudistus. Nyt tämän ikäluokan autoja, etenkin retkelyautoja sekä pienempiä puoli-integroituja saa kohtuullisilla kilometreillä jo alle kolmeenkymmeneen tuhantaan. Suosittelen tutustumista Mobile.de:n tarjontaan.

Suomessa on odoteltu kesää, ja tänä vuonna tuntuu, että odottavan aika on pitkä……., uskotaan kuitenkin, että sieltä se vielä tulee. Keski-Eurooppaan tuli kevät erittäin aikaisin, ihmettelin Stuttgartin liepeillä taksinkuljettajalle, että kyllä teidän kelpaa, voikukat kukkivat ja aika oli maaliskuun loppu. Taksi kertoi, että aika kummalta tämä tuntuu, yleensä heilläkin tulee sade vielä siihen aikaan useimmiten lumena. Takapakkiahan sielläkin sitten vielä tuli, mutta ei sitä silloin vielä tiennyt.

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.